Hur Varmt Blir Ett Bastutält?

Bastutält har blivit väldigt populära alternativ till den traditionella bastun. I det här blogginlägget kommer vi att utforska hur varmt det blir i ett bastutält och besvara vanliga frågor om värmeeffekten och vad man kan göra för att maximera temperaturen.

Blir bastutält nog varma?

Ja, bastutält är framtagna för att nå samma temperaturer som en traditionell bastu. För de flesta bastutälten på marknaden tillkommer en vedeldad kamin som kan generera temperaturer från 60 till 125 grader Celsius. Temperaturintervall beror främst på vilken kamin som ingår och hur isolerad tältduken är. 

Hur kan jag reglera temperaturen i mitt bastutält?

Om du upplever att ditt bastutält inte når önskad temperatur finns det flera tips för att förbättra dess värmeeffekt:

 • Elda ordentligt - Kasta på ytterligare klabbar om det inte blir nog varmt
 • Justera luftflödet i tältet. I varje tält finns det olika lösningar för att maximera luftflödet
 • Sätt på fönsterskydden för ökad temperatur
 • Använd ett golv som isolerar kall luft från marken
 • Slutligen - kasta bad för ökad luftfuktighet!
 • Är portabla bastur likvärdiga med traditionella bastur?

  Även fast portabla bastur, inklusive bastutält, erbjuder en tillfredsställande bastuupplevelse, kan de skilja sig från traditionella bastur på vissa punkter. Den traditionella bastun har ofta kraftfullare kamin och större utrymme. Dock utmärker sig bastutält när det gäller prisvärdhet, bekvämlighet och möjligheten att sättas upp var du vill. 

  Valet mellan ett bastutält och en traditionell bastu beror på individuella preferenser, tillgängligt utrymme och privatekonomi. Bastutält är ett utmärkt alternativ för dem som söker en permanent bastu till hemmet eller möjligheten att ta den var som helst. 

  Sammanfattningsvis kan ett bastutält nå samma temperaturer som en den traditionella bastun. Följ säkerhetsanvisningar och riktlinjer för att reglera värmen så kommer du komma upp i samma temperaturer som i en vanlig bastu! 

  Kontakta oss här för att utforska våra bastutält

  Läs nästa

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.