Bastutält test - Vilka alternativ finns det?

Bastutält har blivit alltmer populära för bastuälskare som vill njuta av avkopplingen och välbefinnandet hos en bastu var de än befinner sig. Men när du står inför valet av ett bastutält, vad bör du tänka på? Vilka alternativ finns det på marknaden? Vi kommer att utforska dessa frågor och mer i detta blogginlägg.

Vilket bastutält ska man välja?

Storlek och kapacitet

När du väljer ett bastutält är det viktigt att tänka på storlek och kapacitet. Hur många personer ska kunna använda bastutältet samtidigt? Vill du ha en mysig tvåpersonersbastu eller ett större tält för hela familjen?

Material och kvalitet

Kom ihåg att se över materialet och kvaliteten på tältet. Det är viktigt att välja ett tält som är tillverkat av högkvalitativa och brandsäkra material. Det finns vissa skillnader i material på olika bastutält på marknaden. 

Våra bastutält består av ett 300 denier Oxford-tyg som överträffar andra tält på marknaden som vanligtvis består av ett 210 denier Oxford-tyg. Tack vare sin tjockare sammansättning förbättrar 300 denier Oxford-tyget hållbarheten, rivmotståndet och väderskyddet. Denna tjocklek säkerställer att bastutältet bibehåller isoleringen och klarar tuffa väderförhållanden, vilket ger bastutältet en längre livslängd och överlägsen bastuupplevelse.

Installation och bärbarhet

Hur enkelt är det att sätta upp och packa ner tältet? Tänk på portabilitet och användarvänlighet när du väljer ditt bastutält.

Vad bör man tänka på när man väljer bastutält?

Budget

Din budget är en viktig faktor när du väljer ett bastutält. Överväg priset i förhållande till de funktioner och egenskaper du behöver.

Användningsområde

Var planerar du att använda ditt bastutält? Hemma, i stugan eller under friluftsexpeditioner? Tänk på de väderförhållanden som tältet kommer att utsättas för. 

Skötsel och underhåll

För att säkerställa att ditt bastutält förblir i toppskick, följ tillverkarens skötselråd. Skötsel och underhåll kan variera beroende på tältmodell. Läs våra skötselråd här.

Vad bör man tänka på om man köper ett begagnat bastutält?

Skick och slitage

Om du överväger att köpa begagnat, inspektera noggrant tältets skick. Ta med en kunnig vän eller expert om möjligt. 

Pris och värde

Överväg priset i förhållande till tältets skick och ålder. Ett begagnat bastutält kan vara ett kostnadseffektivt alternativ om det är i bra skick. Idag finns det inte många begagnade bastutält till salu på marknaden. Men gör en sökning på blocket och undersök utbudet. 

Hyra ett bastutält för att prova

Fördelar med att hyra

Innan du köper ett bastutält kan det vara en bra idé att hyra ett först. Det ger dig möjlighet att uppleva bastuupplevelsen i ett tält innan du tar ett slutgiltigt beslut. Hos Bast erbjuder vi möjligheten att hyra ett bastutält och drar av kostnaden för den första dagen om du väljer att köpa. På så sätt kan du få en känsla för produkten innan du bestämmer dig. Du kan hyra ditt bastutält här

Avslutande tankar

Bastutält är en fantastisk investering för alla som älskar bastubad. Oavsett om du väljer ett bastutält från Bast eller utforskar andra alternativ på marknaden, är det viktigt att göra ett informerat och välgrundat beslut.

Vill du veta mer om våra bastutält? Kontakta oss idag så svara vi på alla frågor du har!

Läs nästa

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.