Bastutält och camping

Att campa har för evigt varit en del av den svenska folksjälen, och på senare år har även den lite lyxigare varianten av camping växt på marknaden, glamping.

För oss på bast så är upplevelsen att ta en bastu starkt sammankopplad med känslan man får av att bo på camping eller glamping. Avkoppling, en stressfri tillvaro och närhet till naturen är alla tre tillstånd som camping och bastubadande har gemensamt.


Fördelar av att ha en bastu på sin camping?

Förbättrad Gästupplevelse

Att erbjuda en bastu på sin camping gör att man står ut bland konkurrenterna. Bastun ger en extra touch av komfort och avkoppling, vilket ökar gästnöjdheten och skapar minnesvärda stunder för besökarna.

Året Runt Tillgänglighet

Med en bastu har du möjlighet att förlänga säsongen, och bedriva din verksamhet året om. Detta ökar därmed anläggningens intäktsmöjligheter genom att attrahera besökare under både hög- och lågsäsong.

Ekonomisk fördel

Ökat besökarantal, ökad gästnöjdhet samt möjligheten att förlänga säsongen är alla tre konkreta exempel på situationer som leder till ökade intäkter för din camping. Möjligheten att skapa paket och mervärde för besökarna ökar genom att skapa Spaevent eller avkopplingsdagar.


Fördelar av att ha ett bastutält på sin camping?

Att välja våra bastutält är inte bara ett klokt val för en autentisk bastuupplevelse, det är även ett smart ekonomiskt beslut.

Flexibilitet

Med bastutält slipper du söka bygglov eller bry dig om strandskydd. Bastutältet kan installeras var du vill. Eventuella äventyrspaket som norrskenssafari, båtutflykter och yogaretreats har med bastutält möjligheten att erbjuda en varm bastu

Pris

Kostnaden för ett bastutält är betydligt lägre än en vanlig bastu. En av de största fördelarna med våra bastutält är att de kan vara betydligt billigare att köra än traditionella bastur. De kräver ingen installation, vilket sparar på kostnader, och tack vare deras portabla natur och det effektiva bastuaggregat som medföljer, kan du njuta av en autentisk bastuupplevelse till en bråkdel av kostnaden för en traditionell bastu.


Kundberättelser

Bastutält från bast finns redan på ett antal olika campingar och glampingar, och vi fick möjligheten att göra en snabb intervju med en av dem. Saltviks Camping ligger i Grebbestad och erbjuder sina kunder en magisk anläggning med massor av aktiviteter i direkt anslutning till vattnet. Det enda de saknade var en bastu, de hörde av sig till oss och köpte därefter sitt första bastutält. Efter att ha testat bastutältet i 2 veckor märkte dom att det fanns en stark efterfrågan, vilket ledde till att de beställde sitt andra.


Vi frågade dom hur det har gått än så länge:

“Vi fick vårat första Bastutält för ca 1 månad sedan och vi är så nöjda, så nöjda att vi beställde ett till! Då vi kan placera tälten nära strandkanten med en fantastisk vy samt att man lätt kan slänga sig i det salta havet så tror vi verkligen på denna idén. 

Nu vill vi ju att alla ska få upp ögonen för detta och inse vilken lyx i vardagen (livet) det är med att Basta varmt och bada kallt!”

Vad kostar det att ta en bastu för era kunder?

“Vi tar 300 kr/p.p och 150 kr/barn upp till 12 år och då får de låna med sig en badrock och har bastun i 3 timmar. Vi paketerar bastutältet i våra redan aktuella paket så som hummerpaket/parpaket/fiskepaket och julbordspaket. De gängen som har testat detta har varit helt lyriska!”

 

Gå in på www.saltvikscamping.se/ och läs mer hur de använder våra bastutält i sin campingverksamhet.

Läs nästa

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.